GTD-guiden – Getting things done – Samla in

2013/02/19

Comments

GTD-guiden - 3 - Samla inDet här är del tre i GTD-guiden. Introduktionen till guiden hittar du här: GTD-guiden – Getting things done – Att börja – en inledning till guiden.

Metoden Getting things done går alltså ut på att tömma huvudet på saker att komma ihåg och istället fokusera på att göra dem. Första steget till att lyckas med detta är att Samla in.

Välj först ett system du litar på

Du ska samla ihop alla dina åtaganden, att-göra-punkter, alla tankar på borden och måsten. Välj därför ett system du litar på som du ska stoppa in den här informationen i. Systemet du väljer kan vara så enkelt som ett papper ända fram till ett avancerat webbsystem med sammankoppling till appar för telefon och läsplattor. Det viktiga är att du väljer ett system du litar på, så att du låter hjärnan fokusera på att göra istället för att komma ihåg saker du borde, måste och vill göra.

Mitt val föll på  Toodledo då det går att komma åt från webben och från appen till iPhone, jag trivs riktigt bra med det. Det innebär att jag kommer åt det då jag har internetanslutning.

Börja samla in allt

När du nu har valt ett system som du litar på ska du samla in precis allt. Alla dina jag vill göra, jag borde göra, jag måste göra o.s.v. Det krävs en del  jobb att komma igång och rekommendationen är att man avsätter minst en heldag för insamling av alla att-göra-punkter och den kommande genomgången – Bearbeta som jag beskriver i nästa avsnitt av GTD-guiden: GTD-guiden – Getting things done – Bearbeta.

Samla in allt du ska göra i din inkorg. Allt  du tänker att du borde göra, allt du måste göra, allt du har på gamla att-göra-listor, alla dina papper som ska sorteras in i pärmar o.s.v.  Alltihop ska placeras i din inkorg, eller en temporär inkorg då det kan bli ganska mycket.

GTD-guiden består av följande:

 1. GTD-guiden – Getting things done – Att börja – en inledning till guiden
 2. GTD-guiden – Getting things done – En ordlista – förstå guiden
 3. GTD-guiden – Getting things done – Samla in
 4. GTD-guiden – Getting things done – Bearbeta
 5. GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Projekt
 6. GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Kontexter
 7. GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Status
 8. GTD-guiden – Getting things done – Gå igenom – Daglig genomgång
 9. GTD-guiden – Getting things done – Gå igenom – Varje vecka
 10. GTD-guiden – Getting things done – Göra – en avslutning på guiden

Bonusmaterial:
GTD-guiden – Getting things done – Bonusmaterial – Länksamling

Related Posts

Fem steg till en effektivare vardag

Du behöver bara de här fem stegen till en effektivare vardag: Samla in Bearbeta Organisera Gå igenom Göra Lite kortfattat om man inte har mer text än så, MEN, den texten har jag redan skrivit. 😀 Vill du veta mer om de fem punkterna som GTD (Getting things done)...

0 Comments

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. GTD-guiden – Getting things done – Bonusmaterial – Länksamling | frenil - […] GTD-guiden – Getting things done – Samla in […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This