GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Projekt

2013/02/21

Comments

GTD-guiden - 5 - Organisera - Projekt

Det här är femte delen av GTD-guiden, du hittar inledningen här: GTD-guiden – Getting things done – Att börja – en inledning till guiden. Har ni hängt med hela guiden så har ni lärt er att samla in och bearbeta materialet i er inkorg. Nu är det dags att kika på hur man strukturerar sina att-göra-punkter. GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Projekt.

Projekt (Project/Folder)

Inom GTD är ett projekt allt som kräver fler än ett steg (fler än en att-göra-punkt) för att bli klart. När man bryter ned sakerna man ska göra i riktigt små delar för att de ska bli enklare att få dem gjorda så kommer också fler projekt att behövas, fler större saker som kräver många små att-göra-punkter för att bli klara.

Här är några exempel på mina foldrar i Toodledo just nu: Arbete – här har jag mina punkter för vad jag behöver göra på jobbet. Jag har även brutit ut några specifika projekt som: KUNDNR – EDI Coop – här ligger alla att-göra-punkter för projektet att få igång en kunds EDI-transaktioner till Coop. Hemma – saker jag behöver göra hemma, t.ex. Sätta upp ljusstake på väggen i hallen. Lakritslaban – Här finns alla punkter som finns att-göra-med projektet lakritslaban.se.

Ytterligare exempel projekt (Project/Folder)

Exempel på ett projekt: Storstäda lägenheten är ett projekt eller folder då den inkluderar massor med små punkter: Dammsuga, torka golv, putsa fönster är några av de att-göra-punkterna som ingår i projektet. Man kan t.o.m. tänka sig att man bryter ned det än mer, vilket man bör göra eftersom det är enklare att komma igång med att ”dammsuga köket” än ”dammsuga lägenheten”.

GTD-guiden består av följande:

  1. GTD-guiden – Getting things done – Att börja – en inledning till guiden
  2. GTD-guiden – Getting things done – En ordlista – förstå guiden
  3. GTD-guiden – Getting things done – Samla in
  4. GTD-guiden – Getting things done – Bearbeta
  5. GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Projekt
  6. GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Kontexter
  7. GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Status
  8. GTD-guiden – Getting things done – Gå igenom – Dagligen
  9. GTD-guiden – Getting things done – Gå igenom – Varje vecka
  10. GTD-guiden – Getting things done – Göra – en avslutning på guiden

Bonusmaterial:
GTD-guiden – Getting things done – Bonusmaterial – Länksamling

Related Posts

Fem steg till en effektivare vardag

Du behöver bara de här fem stegen till en effektivare vardag: Samla in Bearbeta Organisera Gå igenom Göra Lite kortfattat om man inte har mer text än så, MEN, den texten har jag redan skrivit. 😀 Vill du veta mer om de fem punkterna som GTD (Getting things done)...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This