Att använda tvåminutersregeln när man kör GTD (om det går att göra att-göra-punkten på mindre än två minuter, gör den nu) har ganska snabbt blivit en vana och hjälper mig ganska ofta att bli av med många snabba bollar, t.ex. rensa ur mejlkorgen. Även om jag fuskar och använder lite längre tid för varje punkt.

James Clear har skrivit en bra text om How to Stop Procrastinating by Using The ”2-Minute Rule”, där han beskriver hur man kan använda samma regler för att starta en ny vana eller komma igång med knepigare saker. ”Jaha, jag ska jogga, jag klär om och går och springer i två minuter”, då kommer man sannolikt fortsätta springa en stund till.

Det här blogginlägget: Det började jag att skriva på två minuter, tog lite längre tid, men jag fortsatte till jag blev klar. V.s.b!

 

Share This