Företagande.se ger tips om att krympa att göra-listan

2014/04/08

Comments

I artikeln 4 Tips som hjälper dig att ta tag i din Att göra-lista ger Mia Blomgren fyra konkreta tips hur du krymper din att göra-lista. Tre av dem hänger ihop med ren GTD (Getting Things Done).

Sortera dina att göra-punkter efter högsta prioritet

Att sortera dina att göra-punkter efter högsta prioritet blir ganska naturligt när du får fler än några stycken punkter. Viktig punkt för att börja i rätt ände av din lista.

Använd tvåminutersregeln

Tvåminutersregeln används inom GTD och innebär att allt som tar två minuter eller mindre ska man göra direkt. Ofta tar de allra enklaste punkter, svara på ett mejl till exempel ofta längre tid än två minuter, men tanken är att du inte ska få för mycket overhead genom att ta tid på att få in sådana här småpunkterna i din att göra-lista, det är istället bättre (mer tidseffektivt) att göra dem.

Schemalägg uppgifter i kalendern

Jag skrev tidigare om time boxing, d.v.s. dela upp din tid i tidsperioder. Avsätt tid för punkter du inte kommer till, för ett projekt eller för samma typ av punkter. Kan jämföras med ett skolschema, på måndagar klockan tio har man gymnastik oavsett om man vill eller inte.

Kanske sen-lista

I GTD så har man sin kanske sen-lista i form av Someday eller Maybe, saker man skulle vilja göra, eller bara kunna tänka sig att göra, men som räcker om de blir gjorda någon gång.

Related Posts

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

Tim Ferriss sex tips till en effektivare vardag

Business Insider publicerade häromdagen en intervju med Tim Ferriss (The 4-hour work week) där de pratade om hur man får en effektivare vardag. Här är Tim Ferriss sex tips till hur du kan bli effektivare: Manage Your Mood Don’t Check Email in The Morning Before You...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This