Vad gör du med saker du läser online?

Jag började med att använda Delicious för att spara länkar till läsvärda artiklar, men insåg ganska snart att jag sällan använder så många av dem (jag har visst 1227 publika länkar på mitt gamla Delicious-konto och återkommer nog bara till en tre-fyra av dem, och senast jag försökte så funkade inte ens två av dem. Så dags att hitta på något annat.

Produktivitetsbloggen hade ämnet uppe i deras POD-cast: #022: Du har läst en bra artikel – vad gör du sen?

Just nu gör jag så här:

Använd Evernote

För rena länkar som jag vill läsa senare eller webbsidor som jag tar ut citat från använder jag Evernote, och deras plugin till Google Chrome, så jag enkelt kan spara länkar med till en anteckningsbok och tagga innehållet. Det gör materialet lätthanterligt och sökbart.

Skriv en egen manual

Att skriva en egen manual behöver inte vara speciellt svårt. Skriv ner kortfattat hur du tänker om ett ämnesområde. När du läser något nytt inom samma område, se till att uppdatera din manual eller ta chansen att testa den nya informationen i 30 dagar för att se om det blev bättre. Blev det bättre eller enklare så uppdaterar du din manual. Använd gärna checklistor som sammanfattning.

Share This