Koppla ner och koppla av

2014/04/11

Comments

Fredagkväll – dags att koppla ner och koppla av. Rubriken kommer från Företagande.ses artikel med samma namn.

Den tar upp skrämmande nuffror på hur utvecklingen av störningar ser ut:

  • Att vi för 15 år sedan blev störda 13 gånger, idag 37 gånger per timma.
  • Att den genomsnittlige användaren av en smartphone kollar den 180 gånger om dagen.

Den har också bra frågor som man bör tänka igenom:

Den stora frågan är, hur påverkar detta vår produktivitet? [..]
Fundera själv kring hur du vill ha det, ska den ständiga uppkopplingen kanske få bli lite mindre ständig? Vad vore vänligt mot dig själv och andra runtomkring dig? När och hur funkar uppkopplingen bäst för dig?

Så, dags att koppla ner och koppla av (ända till imorgon i alla fall).

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This