Fyra snabba frågor till David Stiernholm

2014/05/18

Comments

David Stiernholm är Sveriges ende struktör, och lär varje år tusentals människor i organisationer och på företag, universitet och högskolor hur de ska göra för att bli mer strukturerade och nå personlig effektivitet.

Du kan ta del av alla de bra effektivitetstipsen han delar med sig på bloggen, veckomejlet Klart! (finns som POD-casts) och videoklippen under namnet Strukthur?

Vad är bäst med David Stiernholm?

Min enträgenhet, min otyglade associationsförmåga och den ihållande optimism som tycks vara någon slags kärna i den här personligheten.

Vad är bra struktur enligt dig?

Bra struktur är för mig den struktur som, istället för att jag gör det, håller koll på allt som måste fungera och kommas ihåg i mitt liv, så att jag kan få hänge mig åt den tanke som fallit mig in för stunden – utan att det får några negativa och jobbiga konsekvenser. Det är den goda struktur som gör det lätt för mig att få gjort det som behövs för att jag ska få det som jag vill ha det, i livet i stort.

Vad är personlig effektivitet för dig?

För mig är det att få saker gjort fort, lätt och rätt när jag arbetar. Det är den smidighet och lättrörlighet som är resultatet av den goda strukturen.

Vilka är dina bästa tips gällande struktur?

Först, det klassiska att ha att göra-uppgifterna på ett ställe istället för på flera. Det är vad de allra flesta jag möter och hjälper behöver göra allra först.

Sedan, att sträva efter tomhet. Tomt skrivbord för att slippa oönskade visuella distraktioner, tom inkorg då och då för att känna lättnaden, tomt ”i huvudet” för att vara mer här och nu. Det behöver inte vara tomt länge eller alltid. Tomhet behöver inte betyda andefattighet, oinspiration och leda. När något är tomt, kan vi fylla det med det vi önskar, medvetet, istället för att all plats är fylld av sådan brôte som bara hamnat där och som skymmer sikten.

Dessutom, sök efter verktyg, appar, webbtjänster och annat som kan automatisera så många av dina uppgifter som möjligt, även om uppgifterna eller momenten är små. Varje automatisering ger tid och ork till väsentligheter. De tjänster som hjälper mig mest just nu är filflyttprogrammet Hazel, Dropbox, appen Scanbot och kvittoredovisningstjänsten Skovik.

Tack så mycket!

Ett stort tack till David som tog sig tiden att svara på frågorna.
För er som vill veta mer om David hittar ni massa information på stiernholm.com.

Vem tycker du jag borde göra en intervju med inom områdena struktur och personlig effektivitet?

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This