Sex snabba frågor till Pic o Lajm

2014/05/12

Comments

Nu är det dags för intervjuinläggen att göra entré här på frenil.com. Först ut är Pic o Lajm.

Pic o Lajm är tre skånska grabbars nystartade företag och projekt att ge Skåne riktigt bra tex mex-mat. För att spetsa till det så driver de företaget enligt IT-utvecklingsmetoden Scrum. Du kan följa deras resa på Facebooksidan https://www.facebook.com/picolajm.

Vad är bäst med Pic o Lajm?

Bäst är att vi är ett fungerande team som löser uppgifter och har j-igt kul tillsammans. Vi delar ett intresse för matlagning, men i arbetet med Pic o Lajm är det gång på gång teamets förmåga att ställa upp för varandra och fokusera på uppgiften snarare än ansvar och vem som ska göra vad som är avgörande för att vi känner engagemand och lust att arbeta med företaget.

Vad är bra struktur enligt er?

Vi pratar inte om strukturer i Pic o Lajm. Vi är extremt team-fokuserade och upplever inget behov av att strukturera oss mer än så. När det gäller informationsstruktur så strävar vi efter att hitta enkla lösningar som löser ett upplevt problem eller behov tillräckligt bra. Eftersom vi planerar och utvärderar tre veckor i taget och ännu så länge bara är tre personer har vi relativt lätt att ändra oss och byta lösningar när det behövs. Detta utnyttjar vi för att hålla nere ledtider och komplexitet i vårt arbete.

Vilka er era bästa tips till hur man köper perfekt mogen avokado?

Det finns inga genvägar till den perfekta avokadon. Vi har samma problem som alla konsumenter och man får helt enkelt leta upp några handlare som man litar på och kolla hos dem. Ofta får man köpa dem innan de är helt perfekta och sedan låta dem mogna hemma.

Vad är personlig effektivitet för er?

Vi funderar inte så mycket på personlig effektivitet eftersom vi fokuserar på arbetet som ett team.

Hur funkar det att driva företaget enligt Scrum?

Procedurerna i Scrum hjälper oss i vår planering, uppföljning och i vårt arbete med att utveckla teamet. vi är alla tre väl insatta i Scrum sedan tidigare och tycker oss känna till vad de olika procedurerna syftar till. Vi tycker att konceptet med att planera tre veckor i taget hjälper oss att fokusera på det som är relevant vilket i sin tur sänker stressnivån eftersom det på det sättet blir enklare att bortse från problem som ligger längre fram i tiden. Frustration har vi upplevt mest när vi har haft uppgifter som har legat utanför teamet som ansökan om tillstånd, skattebevis etc eftersom vi då har haft svårt att påverka som sprinten ska lyckas eller ej.

Vilka är era bästa tips gällande struktur (el. personlig effektivitet)?

Keep it simple och sträva efter att inte låsa in dig i något särskilt verktyg. Fundera över vilka behov du har och välj en lösning som gör så lite mer än det som möjligt. I början av arbetet kunde vi träffas varje dag och kunde hantera informationen med papper och penna. Nu sitter vi lokaliserade så att vi måste ha våra flesta möten över telefon och har därför gått över till en datorbaserad lösning.

Tack så mycket!

Ett stort tack till de tre grabbarna bakom Pic o Lajm som jag önskar lycka till i framtiden och jag ska definitivt försöka komma över deras mat när jag är i Skåne.

För er som är sugna på att köpa bra tex mex, besök dem på Lundakarnevalen 16-18/5.

Vem tycker du jag borde göra en intervju med inom områdena struktur och personlig effektivitet?

Related Posts

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

Tim Ferriss sex tips till en effektivare vardag

Business Insider publicerade häromdagen en intervju med Tim Ferriss (The 4-hour work week) där de pratade om hur man får en effektivare vardag. Här är Tim Ferriss sex tips till hur du kan bli effektivare: Manage Your Mood Don’t Check Email in The Morning Before You...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This