50 tips för att göra saker snabbare, bättre och enklare

2013/03/09

Comments

Jag läste nyligen en lista med 50 tips för att göra saker snabbare, bättre och enklare hos Lifehack: 50 Tricks to Get Things Done Faster, Better, and More Easily.

Mina tre favoriter:

1. Most important tasks (MITs)

Välj ut en (jag väljer 3-5) sak som du allra helst vill få klara idag, eller måste bli klar med idag. Börja sedan med att göra dem, innan du gör allt annat du har på din lista. Även om du inte hinner med så mycket mer än dina tre punkter så har du ändå haft en ganska produktiv dag.

2. Inbox Zero

Bestäm direkt vad som behöver göras med ett mejl som hamnat i din inkorg anteckna detta på din att-göra-lista och sortera sedan iväg mejlet till rätt folder. På så sätt håller du mejlkorgen tom (Inbox Zero) och du kan enkelt se om du får något riktigt akut mejl istället för att det ska drunkna i din mejlhög.

3. 10+2*5

10+2*5 är en variant på pomodorotekniken där man använder 25 minuter fokuserat arbeta och 5 minuter vila. Här kör man kortare fokusperioder och kortare vila. Jag tänker definitivt testa det här upplägget.

Vill du veta mer om hur man kan få saker gjorda, läs min GTD-guide.

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

Tim Ferriss sex tips till en effektivare vardag

Business Insider publicerade häromdagen en intervju med Tim Ferriss (The 4-hour work week) där de pratade om hur man får en effektivare vardag. Här är Tim Ferriss sex tips till hur du kan bli effektivare: Manage Your Mood Don’t Check Email in The Morning Before You...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This