Var produktiv som Sanna Nielsen – Undo

2014/03/08

Comments

Först: Grattis Sanna Nielsen som just vann årets Melodifestival. Jag tyckte visserligen Ace kunnat få vinna, men ändå: Grattis!

Var produktiv som Sanna Nielsen – Undo

Vad menar jag då med: Var produktiv som Sanna Nielsen – Undo?

Jo, att det är viktigt att hålla koll på sina att göra-listor har jag redan skrivit om i GTD-guiden, men minst lika viktigt är det att hålla koll på sina Inte att göra-listor, d.v.s. listor på saker man inte längre ska göra, sluta med o.s.v. ”Undo”, eller ”Not to do-list”.

Några exempel på vad jag har med på min Not to do-list:

  • svara inte i telefon när okända nummer ringer (förutsätter att du håller telefonboken uppdaterad och har koll på kunders telefonnummer)
  • gå inte med på möten som inte har tydlig agenda eller sluttid

Andra skriver om Not to do-listor:
Tim Ferriss – The Not-To-Do List: 9 Habits to Stop Now

Forbes – Six Things to Put on Your To-Not-Do List

Lifehack – The Not-Do List: 9 Things You Need To Stop Doing

Har du någon Gör inte-lista och vad har du på den?

 

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

0 Comments

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5 metoder för att bli produktivare | frenil - […] Det jag behöver slipa vidare på är användandet av min not to do-list som jag skrev om häromdagen: Var produktiv…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This