Igår tipsade jag om att man kan vinna tid genom att öka din läshastighet. Jag fick tips av Daniel att TKJ ganska precis samtidigt publicerade inlägget Läs böcker dubbelt så snabbt med iOS-appen Fastr.

Normalt när jag läser så har jag högläsning i huvudet för mig själv i för mig själv och hoppar gärna tillbaka någon mening eller så för att läsa om så jag är säker på att jag förstått allt, oavsett vad jag läser. Jag behöver alltså jobba med punkt ett från filmen igår: Sluta uttala orden och punkt sex: Använd hjälpmedel för att hålla takten. Det kommer den här appen att hjälpa mig med.

Appen Fastr (för iOS och kostar 22kr) har jag nu tagit ner och har börjat testa. Genom att dra upp hastigheten till ungefär 400 ord per minut så hinner jag inte uttala orden och jag får hjälp med takthållningen. Man kan säga att man får boktexten som undertexten till en film där man själv kan ställa hur många ord man ska få upp automatiskt hela tiden.

Apple App Store: Fastr Pro.
Appens webbsida: Fastr.io.

Share This