Varför finns du?

2014/04/13

Comments

Inom GTD arbetar man med abstraktionsnivåer och använder höjd som liknelse. På 50 000-fotsnivån är du allra högst upp och där tittar du på syfte och principer. Det vill säga, du besvarar frågan Varför finns jag? 

Jag har inte hittat svaret på den frågan för mig själv än, men fick anledning att fundera på den idag. Jag läste hos Produktivitetsbloggen där Johannes skriver i GTD-skolan, del 11 – Syfte och principer sitt syfte:

Jag finns för att göra positiv skillnad för mig, min omgivning och världen.

Jag tycker det är en riktigt bra formulering och jag känner spontant att jag nog är ganska nära den formuleringen jag också, även om jag inte har min formulering helt klar för mig än.

Vilket är ditt syfte, varför finns du?

Related Posts

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

Tim Ferriss sex tips till en effektivare vardag

Business Insider publicerade häromdagen en intervju med Tim Ferriss (The 4-hour work week) där de pratade om hur man får en effektivare vardag. Här är Tim Ferriss sex tips till hur du kan bli effektivare: Manage Your Mood Don’t Check Email in The Morning Before You...

2 Comments

2 Kommentarer

 1. Johannes

  Hej!

  Roligt att du gillar min syftesformulering. Den har slipats fram under långa djupa diskussioner och personliga konferenser. 🙂

  / Johannes

  Svara
  • Fredrik Forsberg

   Personliga konferenser låter helt ok! 😀

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This