Jag vill titta mer på TED Talks-filmer – allra helst en om dagen. Så hur tänker jag lyckas med det? Jo, jag tänker testa konceptet: ”Testa en ny vana i 30 dagar”. Jag tänkte försöka sammanfatta vad jag tycker om respektive film här på bloggen och jag kommer att twittra länken hit med hashtagg #31xTED.

Den första TED-filmen blir självklart den inspirerande filmen: Matt Cutts: Try something new for 30 days:

Testa en ny vana i 30 dagar – tre poänger

  • Gör något du alltid har velat gjort, börja göra det i 30 dagar – på så sätt kommer du testa fler nya saker än du gjort tidigare och du kommer få ökat självförtroende när du har lyckats.
  • Lägg till något du vill börja med eller ta bort något du vill sluta med – välj ut lagom stor förändring och kör igång.
  • Små förändringar består – genom att välja lagom små förändringar att testa i 30 dagar ökar du sannolikheten att lyckas.

Det finns andra som fångats av inspirationen i filmen och 30 dagarsupplägget, t.ex. My Hallin som bloggar om sin utmaning: Om Fitnessfighten – utmaningar och målsättning

Vad är TED?

TED är en förkortning för: Technology, Entertainment, Design och är en ideell organisation som har som syfte att sprida bra idéer. Vill ni veta mer om TED kan ni läsa mer här (på engelska) http://www.ted.com/pages/about

Share This