Sluta prokrastinera med hjälp av tvåminutersregeln

2014/03/20

Comments

Att använda tvåminutersregeln när man kör GTD (om det går att göra att-göra-punkten på mindre än två minuter, gör den nu) har ganska snabbt blivit en vana och hjälper mig ganska ofta att bli av med många snabba bollar, t.ex. rensa ur mejlkorgen. Även om jag fuskar och använder lite längre tid för varje punkt.

James Clear har skrivit en bra text om How to Stop Procrastinating by Using The ”2-Minute Rule”, där han beskriver hur man kan använda samma regler för att starta en ny vana eller komma igång med knepigare saker. ”Jaha, jag ska jogga, jag klär om och går och springer i två minuter”, då kommer man sannolikt fortsätta springa en stund till.

Det här blogginlägget: Det började jag att skriva på två minuter, tog lite längre tid, men jag fortsatte till jag blev klar. V.s.b!

 

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

2 Comments

2 Kommentarer

 1. perdah@dahlis.se

  Ett bra komplement är att lugna dagar t.ex. fredagar utöka dom två minuterna till 5 eller 10.
  Och även utnyttja tvåminutersregeln till följdfrågor är att driva större projekt framåt genom små steg..

  Svara
  • Fredrik Forsberg

   Ja, ganska ofta jag låter de två minutrarna hinna både bli 5, 10 och 25. Så länge jag har en pomodoro igång så blir arbetet fokuserat.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This