Vad gör du med saker du läser online?

2014/05/06

Comments

Vad gör du med saker du läser online?

Jag började med att använda Delicious för att spara länkar till läsvärda artiklar, men insåg ganska snart att jag sällan använder så många av dem (jag har visst 1227 publika länkar på mitt gamla Delicious-konto och återkommer nog bara till en tre-fyra av dem, och senast jag försökte så funkade inte ens två av dem. Så dags att hitta på något annat.

Produktivitetsbloggen hade ämnet uppe i deras POD-cast: #022: Du har läst en bra artikel – vad gör du sen?

Just nu gör jag så här:

Använd Evernote

För rena länkar som jag vill läsa senare eller webbsidor som jag tar ut citat från använder jag Evernote, och deras plugin till Google Chrome, så jag enkelt kan spara länkar med till en anteckningsbok och tagga innehållet. Det gör materialet lätthanterligt och sökbart.

Skriv en egen manual

Att skriva en egen manual behöver inte vara speciellt svårt. Skriv ner kortfattat hur du tänker om ett ämnesområde. När du läser något nytt inom samma område, se till att uppdatera din manual eller ta chansen att testa den nya informationen i 30 dagar för att se om det blev bättre. Blev det bättre eller enklare så uppdaterar du din manual. Använd gärna checklistor som sammanfattning.

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This