Öka läshastigheten med Fastr

2014/04/29

Comments

Igår tipsade jag om att man kan vinna tid genom att öka din läshastighet. Jag fick tips av Daniel att TKJ ganska precis samtidigt publicerade inlägget Läs böcker dubbelt så snabbt med iOS-appen Fastr.

Normalt när jag läser så har jag högläsning i huvudet för mig själv i för mig själv och hoppar gärna tillbaka någon mening eller så för att läsa om så jag är säker på att jag förstått allt, oavsett vad jag läser. Jag behöver alltså jobba med punkt ett från filmen igår: Sluta uttala orden och punkt sex: Använd hjälpmedel för att hålla takten. Det kommer den här appen att hjälpa mig med.

Appen Fastr (för iOS och kostar 22kr) har jag nu tagit ner och har börjat testa. Genom att dra upp hastigheten till ungefär 400 ord per minut så hinner jag inte uttala orden och jag får hjälp med takthållningen. Man kan säga att man får boktexten som undertexten till en film där man själv kan ställa hur många ord man ska få upp automatiskt hela tiden.

Apple App Store: Fastr Pro.
Appens webbsida: Fastr.io.

Related Posts

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

Tim Ferriss sex tips till en effektivare vardag

Business Insider publicerade häromdagen en intervju med Tim Ferriss (The 4-hour work week) där de pratade om hur man får en effektivare vardag. Här är Tim Ferriss sex tips till hur du kan bli effektivare: Manage Your Mood Don’t Check Email in The Morning Before You...

2 Comments

2 Kommentarer

 1. TkJ

  Tack för länken – alltid kul när man inspirerar en annan bloggare till att skriva! 🙂

  Svara
  • Fredrik Forsberg

   🙂 Ingen orsak! Gillar appen så här långt, men den verkar ha lite svårt att komma ihåg var man slutade läsa senast.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This