Mycket att göra? Håll koll på dina prioriteringar

2014/05/15

Comments

Har du mycket att göra? Då är det viktigt att du håller koll på dina prioriteringar och att göra-listor.

Next Action Associates skriver i Have you got your priorities straight? att det är följande fyra punkter som är viktiga för att lyckas:

  • Kontext
  • Tillgänlig tid
  • Resurser
  • Prioritet

Kontext

Vilken kontext är jag i just nu? Vissa saker kan man bara göra på specifika platser. Till exempel Systembolaget :).
Du kan läsa mer om hur jag ser på kontexter i min GTD-guide GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Kontexter både i form av plats och resurser (person).

Tillgänlig tid

Att ha sin att göra-lista så du kan sortera på tid du uppskattar att en sak tar är bra, då kan du enkelt beta av punkter som tar 5 minuter. Jag har börjat tagga mina att göra-punkter med 1pom och 2pom för en eller två pomodoro.

Resurser

Vilka resurser finns tillgängliga just nu? Personer eller utrustning.
Du kan läsa mer om hur jag ser på kontexter i min GTD-guide GTD-guiden – Getting things done – Organisera – Kontexter både i form av resurser (person) och plats.

Prioritet

Hur hög prioritet en sak får beror på dina egna mål. Vad är viktigt för dig? Tid den ska vara klar. Vad får jag ut av att göra den? Vad ger mest betalt.

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This