Strukturera ditt resande

2014/03/16

Comments

Jag har varit i Östersund på kalas över helgen, och nu är vi på väg hem, bilar med kompisar. Jag utnyttjade erbjudandet om att någon annan ville köra en del av sträckan vilket gör att jag kan skriva det här inlägget.

Så, hur är du strukturerad inför och på resande fot?

Inför resan

  • Skriv packlista som du kryssar av när du packar. Den kan du dessutom sedan ta med dig på resan så du kan kryssa av grejerna en gång till när du åker hem igen. Glöm inte mellanmål och vatten. Den här packlistan kan du dessutom återanvända nästa gång du åker på en liknande resa, så spara den i ditt system så du kan hämta rätt på den när du t.ex. åker på inrikesresa eller utrikesresa.
  • Gå igenom dina att-göra-punkter som har kontexter som passar på resande fot, t.ex. telefon, eller läsa, ta med dig underlag för de att läsa som du kan tänka dig hinna med.
  • Kolla av resmålet och skapa nya Sometimes på restauranger där du vill äta och platser du vill se där.
  • Ladda ned någon eller några böcker till telefon eller läsplatta. Du spar tid genom att använda din tillförlitliga internetaccess hemma.

Under resan

Vet du redan om att du kommer ha ledig tid över, då kan du planera upp den för att-göra-punkter. Får du hålrum i schemat så kan du beta av punkterna du kollade upp inför resan som du nu är i rätt kontext att göra.

Andra bra punkter att tänka på:

  • Ha en plats där du lägger kvitton, papper då samlar på dig under tiden, din inkorg.
  • En massa nya intryck kommer göra dig trött. Vila när du får tidsutrymme.

Efter resan

  • Packa upp direkt när du kommit hem. annars blir det liggande.
  • Gå igenom din packlista om det var något du glömt till den här resan.

David Allen om att vara On the road

Vill du ha fler tips, kolla på filmen (ca 54 min), David Allen – GTD on the Road:

Vad borde vara med bland tipsen före, under och efter resan?
Vad har du för reserutiner?

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This