Skönt med en avkopplande och nedkopplad helg

2014/04/27

Comments

Jag har haft en ordentligt avkopplande och nedkopplad helg. Behövs då och då när man ständigt snurrar runt på nätet dagtid för arbetet och på fritiden för diverse projekt. Ja, nedkopplad är ju inte helt sant eftersom jag spelar spel som finns online, och sett några filmer via streamingtjänster, men ändå avkopplande.

Jag läste ett bra inlägg från Fredrik Wass på Intellectabloggen – Vi har gjort offlinelivet till en fetisch, där han menar att vi i framtiden sällan kommer vara nedkopplade helt. Däremot att vi nyttjar det digitala bättre för att uppleva det analoga.

Kayel har varit inne på samma ämne och menar att Myntet har fler sidor än två #blogg100 och inte ska se det så svartvitt – att man istället ska använda tekniken för att hjälpa en till en smidigare vardag.

Jag tror att om man använder tekniken på rätt sätt, till exempel för personlig effektivitet och lifehacking med hjälp av teknik så kommer man ändå kunna koppla av ordentligt med uppkoppling.

Så, vad gör du för att känna dig avkopplad och nedkopplad? Behöver du koppla ned för det?

Related Posts

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

Tim Ferriss sex tips till en effektivare vardag

Business Insider publicerade häromdagen en intervju med Tim Ferriss (The 4-hour work week) där de pratade om hur man får en effektivare vardag. Här är Tim Ferriss sex tips till hur du kan bli effektivare: Manage Your Mood Don’t Check Email in The Morning Before You...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This