Sju tips till bättre personlig effektivitet

2014/04/19

Comments

I artikeln Forbes – A Checklist for Personal Efficiency får du sju tips till en bättre personlig effektivitet. Här är punkterna med mina kommentarer:

1. Planera din dag i förväg

Bra punkt, i GTD så har man daily review varje kväll före eller samma morgon för att få koll på dagens arbete.

2. Gör den mest viktiga saken först

Du kommer inte hinna göra allt på din att göra-lista så välj ut den punkt som är allra mest viktig och gör den först. Jag har tidigare skrivit här om Most Important Task.

3. Skynda igenom oviktiga punkter

Att skynda genom sina oviktiga punkter är en teknik som jag inte stött på tidigare, men känns vettigt enligt paretoprincipen (80/20).

4. Arbeta i ostörda block

Mycket viktigt att få arbeta ostört om uppgifterna kräver fokus. Du kan använda Pomodoro eller Time boxing till detta.

5. Ta inte hand om e-mail innan 11.00

Att ha några få tillfällen där du kollar av mejlen är vanliga effektivitetstips. Eftersom jag arbetar med support så funkar tyvärr inte det tipset utan jag behöver hålla koll på min inkommande mejl löpande.

6. Välj ut en nyckelpunkt i din att göra-lista 

Välj ut den att göra-punkt som hjälper ditt företag eller dig i arbetet allra mest. Hjälper dig att prioritera i din att göra-lista rätt.

7. Sätt en sluttid

När du vet vilken sluttid en sak har så kommer du arbeta hårdare för att klara av den sluttiden. Tänk bara på sista veckan innan semestern, du får tokmycket gjort den veckan.
Parkinson’s Law:

“Work expands to fill the time allotted for it.”

Related Posts

Sluta skjuta upp saker – sluta prokrastinera

Jag skrev tidigare om att sluta skjuta upp saker och Canons arbete med dokumentismen. Dokumentism – läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information. Canon samarbetar med ståupparen Jacob Öqvist under konceptet Smarta Dumheter. I det här klippet får du...

Blogg100 2014 har tagit studenten…

Blogg100 har tagit studenten, för blogg100 har tagit studenten, blogg100 har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Alla som har bloggat i Blogg100, som började första mars och idag har lagt ut sista inlägget i #blogg100-serien har idag klarat av utmaningen: Ett inlägg...

När ska jag göra vad på min att göra-lista?

När ska jag göra vad på min att göra-lista? Det beror på vilken kontext jag befinner mig, vilket plats eller utrustning jag har tillgänglig. Hur mycket tid jag har tillgänglig. Vilken energinivå jag har just nu. Vilka saker har högst prioritet av de jag kan göra...

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

News & Updates

Join Our Newsletter

Share This